زندگینامه استیو جابز - قسمت پنجم

موفقیت ، امید ، سرگرمی

...این وبلاگ سعی داره تا با ارئه راهکارهای زیبا شما را به زندگی خوب دعوت کنه ...

 

زندگینامه
به بخش پنجم زندگینامه استیو جابز می رسیم :
مهمترین فناوری مرتبط با رشد منطقه فناوری نیمه هادی ها بود . ویلیام شاکلی که یکی از مخترعین ترانزیستورها در آزمایشگاه های بل در نیوجرسی بود به مانتین ویو نقل مکان و به سال 1956 شرکتی را تاسیس کرد که به جای استفاده از ژرمانیوم برای ساخت ترانزیستورها از سیلیکان بهره می برد . اما شاکلی به طرز فزایندده ای بی انضباط و دم دمی مزاج بود و با رها کردن پروژه ی ترانزیستورهای سیلیکانی مقدمات خروج 8 نفر از مهندسینش از جمله رابرتنیس و گوردون مور را فراهم آورد که شرکت نیمه هادی فر چایلد را تاسیس کردرند . شرکت مزبور گرجه به جایی رسید که 12000 کارمند را به استخام خود درآورد ولی در سال 1968 یعنی زمانی که نیس جنگ قدرت بر سر مدیر عاملی را باخت از هم پاشید . او بلافاصله گوردون مور را برداشت و با هم شرکت دیگری بنام شرکت مجتمع های الکترونیک تاسیس کردند که خیلی زود و با هوشمندی نامش را به اختصار به اینتل تغییر داد . سومین کارمندشان اندرو گرو بود که بعدها با تغییر تمرکز تولیدات از ساخت تراشه های حافظه به ساخت ریزپردازنده ها باعث پیشرفت روز افزون شرکت شد . در طول چند سال حدود 50 شرکت فعال در حوزه ی نیمه هادی ها در منطقه پا گرفت .
رشد فزاینده ی این صنعت همبستگی زیادی داشت با قاعده ای که توسط مور کشف شد ؛ او در سال 1965 نموداری برای سرعت مدارهای مجتمع که متشکل از تعدادی ترانزیستور نصب شده روی یک تراشه بودند ترسیم نمود و نشان داد که سرعت مذکور تقربا ً هر 2 سال 1 بار ، 2 برابر می شود ، خط سیری که می شد انتظار داشت برای مدتها ادامه پیدا کند . این مورد در سال 1971 مورد تایید مجدد قرار گرفت ؛ یعنی زمانی که اینتل موفق شد واحد پردازش مرکزی کاملی را روی یک تراسه قرار دهد ، پردازشگری با نام اینتل 4004 که به آن لفظ ریز پردازنده را اطلاق می کردند . قانون مور بطور عمومی تا به امروز درست بوده و نتایج قابل قبول آن در ارتباط با نسبت کارایی به قیمت ، برای 2 نسل از نوآوران جوان از جمله استیو جابز و بیل گیتس این امکان را فراهم آورد که برآورد هزینه برای محصولات آتی خود را پیشاپیش انجام دهند .
صنعت تراشه ها موجب شد این منطقه ی جغرافیایی یک نام جدید پیدا کند ، نامی که اولین بار دان هافلر در هفته نامه ی اخبار الکترونیک برگزید تا از ژانویه ی 1971 ذیل این عنوان یکسری مقاله را به نگارش درآورد : دره ی سیلیکان آمریکا ؛ دره ی 64 کیلومتری سانتا کلارا از جنوب سان فرانسیسکو و سرتاسر پالو آلتو تا سن خوزه امتداد یافته و در مرکز ستون فقرات تجارت خود ال کامینو رئال را دارد ؛ جاده ای سلطنتی که در آن روزگار مسیر دسترسی به کلیساهای 21 میشن کالیفرنیا بود و اکنون یک خیابان شلوغ است که شرکتهای مختلف را بهم متصل میکند و سالانه ثلث سرمایه گذاری ریسکی آمریکا در آن حسابرسی می شود . جابز می گفت : « در طول دوران رشدم تحت تاثیر تاریخ آنجا قرار داشتم و همین باعث شد که بخواهم بخشی از آن باشم » .
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در جمعه 29 دی 1391برچسب:,ساعت19:31توسط اصغر محمودی | |